dinsdag, juni 12

weekend middeleeuwen


Tijdens de kampvoorbereiding zag ik dat er in het "historisch openluchtmuseum" in Eindhoven eens per jaar een weekend "leven in de middeleeuwen" georganiseerd werd. Het hele gezin was enthousiast en 2 juni was het dan zover.
Ik moet zeggen dat ik redelijk zenuwachtig was; je weet maar nooit wat voor'n freaks of ouders met losgeslagen kinderen zich hiervoor aanmelden!!!!
Het viel allemaal reuze mee. De begeleidster was leuk, de andere deelnemers (nog 7 volwassenen) aardig en zelfs de kinderen (3 jongens) waren OK!
We hebben gekookt, en dat was zo'n beetje de zaterdag :-)

We hebben geslapen op stromatrassen...... Ik had voor de zekerheid mijn selfinflating matrasje meegenomen, want het woord stromatras gaf mij een wat onbehaaglijk gevoel. Maar met een schapenvelletje erop, lag het zelfs nog wel aardig ook!

Op zondag (na een stiekeme kop koffie) maakten we kaarsen, kleiden een potje en een kandelaar van zelfgewonnen leem, goten we tin, leerden we vingerweven (verbazingwekkend simpel), bewerkten we leer, maakten we eten (alweer), viltten we wol en vermaakten de kinderen zich met de boomstamkano!

Het weer was ook nog eens geweldig! Het enige minpuntje was eigenlijk dat het openluchtmuseum een museum is.......
Er liepen dus mensen rond die niet direct doorhadden dat wij "een speciaal programma" ;-)waren en gezellig hun kind of zichzelf tussen ons in wurmden om ook ons deeg te kneden. Of ineens in ons bed gingen liggen, haha!
Op zondag waren we het er dan ook allemaal over eens dat middeleeuwse kleding het weekend had vervolmaakt.

Onze begeleidster gaat in overleg.............