donderdag, oktober 18

cursus edelsmeden


verhuizing

't is een hele klus hoor, verhuizen!
Alle spullen inpakken, winkel schoon achterlaten, verven, nieuwe inrichting, en een mooi bord boven de deur. Daarna alles netjes in de schapjes leggen.
Maar het is gelukt;

is verhuisd naar


breisels

Saartjes bootees
en Marijn's bootees!

zondag, augustus 5

Heder


Al surfend kom je soms (oude) bekenden tegen.

Aangenaam verrast was ik door de muziek van Rik en zijn band Heder.

luister hier: http://www.heder.nl/

dinsdag, juni 12

weekend middeleeuwen


Tijdens de kampvoorbereiding zag ik dat er in het "historisch openluchtmuseum" in Eindhoven eens per jaar een weekend "leven in de middeleeuwen" georganiseerd werd. Het hele gezin was enthousiast en 2 juni was het dan zover.
Ik moet zeggen dat ik redelijk zenuwachtig was; je weet maar nooit wat voor'n freaks of ouders met losgeslagen kinderen zich hiervoor aanmelden!!!!
Het viel allemaal reuze mee. De begeleidster was leuk, de andere deelnemers (nog 7 volwassenen) aardig en zelfs de kinderen (3 jongens) waren OK!
We hebben gekookt, en dat was zo'n beetje de zaterdag :-)

We hebben geslapen op stromatrassen...... Ik had voor de zekerheid mijn selfinflating matrasje meegenomen, want het woord stromatras gaf mij een wat onbehaaglijk gevoel. Maar met een schapenvelletje erop, lag het zelfs nog wel aardig ook!

Op zondag (na een stiekeme kop koffie) maakten we kaarsen, kleiden een potje en een kandelaar van zelfgewonnen leem, goten we tin, leerden we vingerweven (verbazingwekkend simpel), bewerkten we leer, maakten we eten (alweer), viltten we wol en vermaakten de kinderen zich met de boomstamkano!

Het weer was ook nog eens geweldig! Het enige minpuntje was eigenlijk dat het openluchtmuseum een museum is.......
Er liepen dus mensen rond die niet direct doorhadden dat wij "een speciaal programma" ;-)waren en gezellig hun kind of zichzelf tussen ons in wurmden om ook ons deeg te kneden. Of ineens in ons bed gingen liggen, haha!
Op zondag waren we het er dan ook allemaal over eens dat middeleeuwse kleding het weekend had vervolmaakt.

Onze begeleidster gaat in overleg.............

dinsdag, mei 15

crea

Vanmiddag heb ik een fotoachtergrond geschilderd:
voor kettingen
en de poes!

zaterdag, mei 12

Tsaar Saltaan, Prins Guidoon en de Zwaan

Vanavond zijn we naar de voorstelling "Tsaar Saltaan, Prins Guidoon en de Zwaan "van Kwatta en een ensemble uit Het Gelders Orkest geweest!
Een echte aanrader! Grappig, ingenieus (het decor, de rollen, de kostuums, en dan vooral de wisseling hiervan) en het kind dat na de finale "nog een keer!" riep had gewoon zijn zin moeten krijgen!

Muziektheatervoorstelling voor de hele familie. In dit sprookje uit 1834 strooit Poesjkin kwistig met de meest uiteenlopende fantastische ingrediënten die sprookjes zo sappig en lekker sprookjesachtig maken. Een goede koning, woeste zeereizen, prinsen die veranderen in insecten, zwanen die prinsessen worden en eekhoorns die gouden noten kraken bevolken het spannende verhaal Tsaar Saltaan, Prins Guidoon en de Zwaan.

Ze spelen nog op:
zondag 13 mei 2007 - 13.30 uur Schouwburg, Arnhem
en
vrijdag 18 mei 2007 - 16.30 en 19.30 uur Schouwburg Orpheus, Apeldoorn

zondag, mei 6

compagnie (Rêve)2

Tijdens de pauzes van de 6 jubileumvoorstellingen van Poehaa, in deze alweer bijna afgelopen meivakantie, traden Tiko en Naïma op. Ze zijn prachtig, waanzinnig goed, met hun spectaculaire act "l'essenciel"! Elke pauze weer, tussen het schminken door, ben ik steeds even gaan kijken. Bij het schminken na de pauze deed ik bij hen extra mijn best!

Wie deze vakantie naar Frankrijk gaat moet even de speellijst bekijken op hun site, want dit moet je zien!

maandag, april 30

koninginnedag

Tussen alle poehaaperikelen door hadden we vandaag even vrij. Op de fiets (allemachtig, wat een wind vandaag!) over de dijk naar Arnhem gegaan. Het was nog redelijk rustig op de vrijmarkt toen we kwamen en redelijk druk toen we er weer klaar waren. Leukste aankoop: een lied voor € 0,50 bij de "levende jukebox".
Op de terugweg zijn we even bij een rijnstrandje gestopt om uit te waaien. Dat is gelukt........

zaterdag, maart 17

stenen en een raadsel

Verjaardagscadeau van Sjoukje en Frans : een aanvulling op mijn verzameling!En dit staat ineens in de keuken! Na nauwkeurige bestudering
denk ik dat we hier te maken hebben met een elfstedenparcours voor ehm...mieren? Blinden? Modelspoorbaanschaatsertjes die met een magneetje onder het bord de route moeten afleggen?

vrijdag, maart 16

Nieuw speelgoed!

Voor mijn verjaardag kreeg ik dit: Ik ben er zo blij mee! Na elke foto roep ik: "kijk dan hoe mooi!"! Het reactie van de meiden, na zo'n 500 foto's, luidt helaas: "Jahaaa, dat weten we nou ondertussen wel!" Of: "Maham!!!!"


Kijk dan hoe mooi!!!!

zaterdag, maart 3

volle maan




Kenmerk
De Sneeuwmaan valt tussen Imbolc en Ostara. Tussen zaaien (Imbolc) en ontkiemen (Ostara) ligt het moment waarop moet blijken of iets levensvatbaar is of niet. Niet elk zaadje dat in de aarde valt ontkiemt en niet elk idee dat in ons opkomt, is praktisch uitvoerbaar. Soms is het nuttig of noodzakelijk iets anders los te laten voordat men iets nieuws kan uitwerken.Zoals de Es Yggdrasil in de noordse mythen diep geworteld is in de onderwereld, zo moet alles wat wij ondernemen een grond van bestaan hebben. De es symboliseert de wijsheid van de Goden die over leven en dood beslissen.


Viering van de Sneeuwmaan
Niet elk zaadje dat op de aarde valt, ontkiemt en niet elk idee dat in ons opkomt, is praktisch uitvoerbaar. De Sneeuwmaan is een moment om te schiften welke plannen men wil uitvoeren en wat beter kan worden uitgesteld of afgewezen. Dit kun je vorm geven door te beginnen met een veelheid van iets, bijvoorbeeld takjes, zaden, of wat je geschikt lijkt en daarin een schifting aan te brengen, door een voorwerp te laten kiezen dat je wil gebruiken en een dat je afkeurt en letterlijk in een hoek gooit. Je kunt dit in stilte doen of er iets bij zeggen. Je kunt daarbij commentaar geven op de bruikbare en afgekeurde voorwerpen zelf of ze zien als symbolisch voor zaken die je wilt voltooien of afkeuren. Als je bijvoorbeeld aarzelt tussen twee opleidingen die je wilt gaan volgen, kun je twee potloden nemen en als je weet welke opleiding je kiest, neem je hier een van de potloden voor en slijp je er een punt aan, terwijl je het andere potlood doorbreekt en weggooit. Je kunt de ruimte versieren met een paar essentakken waaraan trosjes zaden hangen en wierook branden van paardebloemwortel en gedroogde kamillebloemen. Als je hebt uitgemaakt wat belangrijk genoeg is om mee door te gaan, kun je dat vieren met kamillewijn, een voorbode van de zomer en een symbool voor het resultaat dat je straks met je inspanningen hoopt te bereiken.
bron :http://www.circewicca.nl/maan/03.html


De achterliggende gedachte vind ik mooi.
Bij het lezen van "het ritueel" zag ik even levendig voor me hoe dat er zou uitzien als we de voorwerpen gebruiken waar we vandaag letterlijk middenin zitten ; ik ben namelijk net al mijn kralen aan het opruimen en gerbrant zit foto's in te plakken.
De meiden hebben , aan hun kamers te zien, dit ritueel vermoedelijk al voltooid...........

promoten

Zaterdag promotiedag!

Koopt allen:

en



donderdag, februari 8

dinsdag, februari 6

wandelen


Zondag hebben we 13 km gewandeld. Het was mooi weer en soms moet ik gewoon even naar de zee. De keus viel op Oostvoorne(!).Om daar te komen moet je door het lelijkste gebied van Nederland, de Botlek bij Pernis. Al moet ik bekennen dat sommige bouwsels best mooi of fascinerend zijn. 's Nachts heeft het zelfs dezelfde sinistere uitstraling als Mordor.

Nog geen vijf kilometer verderop is een prachtig natuurgebied. Vanuit het bezoekerscentrum hebben we de "aalscholverroute" gelopen.

dinsdag, januari 30

rare dag.....

.....met rare foto's:

Mette wil met carnaval als Gothic (lekker origineel, dat was ze vorig jaar ook, en Jonna de twee jaren daarvoor). Anyway, ze wilde geen spuitbuszwart haar dit jaar, dus toen ik vandaag tegen een afgeprijsde pruik aanliep heb ik die voor haar gekocht.

En zo trof ik mijn keuken net aan. Voor een schoolproject ging Jonna met drie andere meiden een klokhuisaflevering over Burgers zoo maken.
Dit was het kookitem. In de pan vond ik een giraffe, drie pinguins, een wolf, een zeehond ,een ijsbeer en een hert. Waarschijnlijk waren de vleermuizen geen succes; die zag ik net in de achtertuin liggen.

Let ook even op de decoratieve kwaliteiten van een stronk andijvie!

maandag, januari 29

Jonna op de bus!


Voor de promotie van de theaterklas op het Olympus-college, komt er een foto van Jonna en 3 andere meiden OP EEN ( of meer????) ARNHEMSE STADSBUS(SEN)!!!!!!!!! Of trolley natuurlijk.
We hopen zo dat we er een foto van kunnen maken!!!
Mocht iemand dit lezen:-) en daar een duidelijke foto kunnen maken dan krijgt die fotograaf onze eeuwige dank ! En dat is niet niks.......
Dus kijkt allen uit naar vier gierende meiden op een bank, op een bus.

donderdag, januari 18