woensdag, november 29

introvert

In het novembernummer van "Psychologie-magazine" staan twee opkikkers voor introverte mensen die zich misschien, net als ik, afvragen waarom extraversie de norm is geworden. En waarom introvert zijn iets is waar je aan zou moeten werken!

opkikker één
Ik citeer:

"Extraversie wordt inderdaad vaak overgewaardeerd bij een eerste kennismaking en introversie wordt ten onrechte geassocieerd met onzekerheid en verlegenheid. Introverten zijn minder dominant in gezelschap en reageren wat bedachtzamer. Maar ze zijn niet bang voor mensen en het ontbreekt zich ook niet aan vertrouwen in zichzelf.
Introversie betekent in feite: gericht zijn op prikkels van binnenuit. Er is ook een verschil in energiemanagement: extraverten krijgen energie van een kroegbezoek, introverten komen juist op adem door de stilte te zoeken.
Introverten kunnen over het algemeen goed doordenken (..) en kunnen beter solistisch werken dan extraverten (die dan hun energiebron kwijt zijn). Ze zijn net zo sociaal als hun extraverte collega's en kunnen ook best presentaties houden."

Opkikker twee en ik citeer weer:
"Introverte mensen beschikken van nature over een actievere RAS (een hersengebied dat de activiteit van de hogergelegen hersengebieden regelt. Het gebied ontvangt informatie uit onze zintuigen en bepaalt vervolgens hoeveel van die informatie doordringt in de rest van ons brein)
Introverten zijn in feite "wakkerder"en kunnen zich beter concentreren, maar reageren ook heftiger op prikkels. Ze hebben een lagere pijngrens, kunnen slechter tegen herrie en reageren veel sterker wanneer ze nieuwe mensen ontmoeten.(...)
De hersenen van extraverte mensen daarentegen moeten worden aangezwengeld om een beetje fatsoenlijk te kunnen functioneren."

zaterdag, november 18

Intocht

Een afvaardiging van Poehaa ging vandaag naar de intocht van de Sint in Zevenaar.
Er was een kameel voor de Sint en een hoogwerker voor Jonna!

Achter Jonna zie je een stukje van Mette, die ook mee mocht doen met de acrobatiekact! Met haar nieuwe circushesje aan.

vrijdag, november 17

lichtje in de duisternis

Ze heet Umbrae en Maaike heeft haar gemaakt.
Ik vind haar erg mooi. Dankjewel! Ze heeft een goed plekje gekregen.

dinsdag, november 14

Ik lees......

Intrigerend boek!
Klik op het boek voor de website .

vrijdag, november 3

Tadaaa!!!

Twee vriendinnen wandelend in hun nieuwe tuin! (Ze zoeken waarschijnlijk naar een goed plekje waar onze tent kan staan.) Op de achtergrond is een deel van hun nieuwe huis te zien. Het avontuur gaat 17 november officieel van start!!!!!!

woensdag, november 1

Schoone Schijn

Deze comment krijgt een eigen post!:

Anonymous said...
Het album Schoone Schijn is klaar! Het is nog niet duidelijk of de schijf uitkomt bij een platenmaatschappij of in eigen beheer, maar geinteresseerden kunnen zich vast op de mail-lijst laten zetten bij het vriendinnetje van Imke:
mieke@mama-roux.nl

Klik ook eens op de link: Mama Roux